Stovner Bokseklubb ble stiftet 20. Oktober 2009.

Våre trenere er frivillige ildsjeler som har over 20 års erfaring, og er sertifiserte gjennom Norges kampsport forbund. I tillegg er de barn og ungdomsarbeidere med pedagogisk bakgrunn.
 
Klubben ble startet av ungdommer fra Vestli og Stovner. Ungdommene trente på en fritidsklubb pga mangel på tilbud i nærområdet, frem til de bestemte seg for å skape sin egen bokseklubb.
 
Vårt motto er «Trening med mening», fordi vi er opptatt av å utvikle våre boksere både innenfor og utenfor ringen.
 
Med disiplin, selvbeherskelse, fysisk styrke og mental trening, jobber vi med å gjøre våre utøvere den beste versjonen av seg selv.
 
Styret er satt sammen av klubbens aktive medlemmer som jobber engasjerende for å utvikle klubben videre.
 
I 2019 ble grunnlegger og hovedtrener Mojtaba Ameri nominert til Skanistan Atletikerprisen. Denne prisen deles ut til person/klubb som gjennom det siste året har gjort særlig fremragende innsats, og/eller fremmer gode verdier innen idrett, fritid og sport i Norge.
 
Samme år mottok Stovner Bokseklubb Brobyggerprisen fra 14. August komiteens jury med Cecilia Brækhus i spissen. Juryen la spesielt merke til den konkrete, verdifulle og målrettet kamp for brobygging mellom ungdommer med ulike religioner og kulturer. Stovner bokseklubb er åpen for alle og jobber aktivt for å bryte barrierer for deltakelse.